Home
Inca Inwijdingen
Spirituele Coaching
Healing Arts
Reiki
Dieren in balans
Workshops
Online meditaties
Healing Glass
Even voorstellen
Agenda
Contact
Links

 Het dier is de spiegel van je ziel

Je hoort wel eens de uitdrukking “het beestje lijkt op zijn baasje” of is het het “baasje lijkt op zijn beestje” ? En het grappige is, dat het vaak nog waar is ook. Het meest duidelijk kan je het zien bij honden en hun baasjes. Ga op een zonnige dag maar eens naar een park en bekijk daar de bazen en honden die elkaar uitlaten. Een kleine, stevige man met een breed hoofd loopt te kuieren met een Franse bulldog en een lange, spichtige dame dribbelt achter haar hazewind hond aan.

Maar dat is alleen maar de buitenkant. Hoe zit het met de binnenkant; het innerlijk, de emoties, het gedrag, de gezondheid ? En daar wordt het echt interessant. Jouw dier is de spiegel van je ziel. Hoe langer je dier bij je is, hoe meer het een reflectie is van jouw ziele roerselen.

Ben je over het algemeen een opgeruimd, gelukkig persoon, dan zal je dier vrolijk en ongecompliceerd zijn. Ben je daarentegen bijvoorbeeld vaak angstig (en niet alleen maar als je alleen in het bos loopt, maar ook voor de dingen in het leven), dan zie je dat vaak terug in je dier. Hij zal misschien ook angstig zijn, maar kan zichzelf ook onverklaarbaar veel krabben of bijten. Ben je overbezorgd voor alles en iedereen, dan zal het dier vaak iets hebben; ziek zijn, ongelukjes hebben, onverklaarbaar schrikkerig zijn, enz.

Maar ook, als jou ineens iets naars overkomt en je wordt heel verdrietig of ziek, dan zal het dier daar ook direct op reageren.

Waarom spiegelt een dier jouw ziel ?

Tussen alle wezens (mensen en dieren) die met elkaar te maken hebben, lopen verbindingskoorden. Door die koorden wordt energie uitgewisseld. Communicatie, emoties, ziekten: alles is energie en wordt via deze lijnen uitgewisseld. Soms zijn deze koorden tijdelijk van aard (bij een korte ontmoeting) en soms zijn ze permanent (bij een langere “relatie” met elkaar).

Ook tussen jou en je dier lopen deze koorden. Ze verbinden jullie zielen met elkaar op allerlei niveaus en wisselen zo energie met elkaar uit. Hoe inniger de relatie, hoe dikker het koord, hoe groter de spiegel.

Het risico is daarbij wel dat het dier kan worden overspoeld door onze emoties (lees energie) en daadwerkelijk ook klachten kan gaan vertonen. Maar in een gezonde relatie hoeft dit absoluut niet te gebeuren en is het alleen maar leuk om zo dicht met elkaar verbonden te zijn.

Wat is een dierenreading ofwel dierencommunicatie ?

In een dierenreading wordt gekeken naar de energie van het dier en van het baasje. Na een korte intake waarin gevraagd wordt hoe oud je dier is, hoe lang jullie al bij elkaar zijn en of er specifieke klachten zijn, worden jij en je dier op readingniveau gevraagd jullie “verhaal” aan mij te vertellen. Dit verhaal wordt verteld door middel van beelden, gevoelens en soms ook gewoon in teksten die in mijn hoofd binnenkomen. Dit vertaal ik dan weer naar een mondelinge tekst voor het baasje. Heel vaak volgt een herkenning van “nou dat heb ik altijd al gedacht en nu is het echt zo”. En soms moet je er een tijdje over nadenken om je te realiseren dat het toch misschien wel zo is. Niet alle “klachten” zullen ook bij elkaar vandaan komen, maar kunnen ook nog van eerdere baasjes zijn of ervaringen die het dier zonder jou heeft opgedaan. Maar, het werkt altijd verhelderend en soms hebben de dieren zelf ook hele nuttige tips voor hun baasjes.

En dan ?

Na een reading kan het soms goed zijn om een healing te krijgen. Sommige oude koorden kunnen worden verwijderd (bijvoorbeeld met oude baasjes of dieren) of schoongemaakt. Soms moet het dier weer in contact komen met zijn eigen dierenenergie omdat hij te veel mensenenergie heeft aangenomen en soms moet jij met jezelf aan de slag. En soms moet je dier of jij gewoon naar de (dieren)arts. Maar vaak is de realisatie van een aantal dingen al genoeg om een veranderingsproces in gang te zetten, waardoor jullie relatie weer helder en zuiver wordt of alleen maar nog leuker.

Voor welke dieren ?

In principe kan met elk dier worden gecommuniceerd. Met sommige dieren gaat het alleen wat makkelijker dan met anderen. Mijn ervaring is dat je met paarden, honden, katten en grote vogels (papagaaien) heel zinvol kan “praten”. Kleinere dieren of dieren die iets minder dicht bij de mens staan, hebben een andere belevingswereld, waarbij het gewoon een (zeer uitdagende) kwestie van uitproberen is, wat er uitkomt.

Voor welke baasjes ?

Een dierenreading is geschikt voor elk baasje dat vanuit zijn of haar hart met zijn of haar dier omgaat. Die met open vizier wil leren van zijn of haar dier en zichzelf. Ongeacht hoeveel problemen er nu of in het verleden zijn geweest en ongeacht hoeveel fouten je al gemaakt hebt. Dierenliefde is onvoorwaardelijk. Je dier zal je altijd vergeven, zolang je het maar vanuit je hart blijft benaderen. Maar kan je jezelf ook vergeven ?

Kosten ?

Voor een dierenreading vraag ik Euro 65,- per uur. Een reading duurt ongeveer 1,5 a 2 uur en gaat met een foto van je dier en jou. Op afstand gaat dat prima. We spreken een tijd af en ik maak contact met het dier, terwijl jij bij je dier bent. Je stelt van te voren de vragen op en ik ga aan de slag. Na de reading maak ik een verslag die ik je mail of telefonisch doorgeef.

Meer info ?

Bel of mail me gerust voor meer informatie. GSM: 06-27627697, mail naar: ruby@naarjelevenspad.nl.
 

Voor meer info: www.dierenziel.nl.

 

 

 

Top