Home
Inca Inwijdingen
Spirituele Coaching
Healing Arts
Reiki
Dieren in balans
Workshops
Vilt Moeder Aarde
Online meditaties
Healing Glass
Even voorstellen
Agenda
Contact
Links

Workshop Vilt je eigen Mesa

 

 

 

Op zaterdag 17 oktober 2020 geven Ruby Palarczyk en Suzanne van der Ploeg de workshop Vilt je eigen Mesa in Bad Nieuweschans.

Een Mesa is een medicijnbuidel en heilig altaar waarin de ‘sjamaan’ (Paqo) zijn krachtvoorwerpen bewaart om mee te werken. Een Mesa bevat naast stenen ook vaak voorwerpen die de eigenaar van de Mesa gekregen heeft tijdens de reis van initiatie.

Ruby geeft al jarenlang Munay Ki en Nusta Karpay initiaties aan mensen die het Pad van het Inca Sjamanisme willen bewandelen. Bij de Munay Ki inwijding ontvang je je eigen Pi-stone en bij de Nusta Karpay neem je zeven stenen mee die ingewijd worden en die je kunt bewaren in je medicijnbuidel. Je Mesa is je basis, een verlengstuk van je hart en het zal je beschermen, helen en kracht geven.

Tijdens deze dag ga je je eigen Mesa vilten van wolvlies, naaldvlies en lontwol. Helemaal naar eigen inzicht en smaak. Door je Mesa zelf te vilten gaat het je eigen energie en intentie dragen. Hierdoor zal je meer verbinding voelen met je Mesa. Ook de Huatana, het bandje dat de Inca’s gebruiken om hun Mesa’s mee te binden gaan we zelf vilten. Er zal die dag een ruime voorraad wol aanwezig zijn in zowel natuurtinten als in felle kleuren. Dankzij de persoonlijke begeleiding is deze workshop ook geschikt voor mensen die nog nooit van losse wol vilt gemaakt hebben. 

Ruby zal de dag openen met een geleide meditatie zodat je je helemaal kunt afstemmen op het creatieve proces van het vilten van je eigen Mesa. Daarna neemt Suzanne je mee in het viltproces. Je zoekt de kleuren bij elkaar die je aanspreken en stap voor stap leg je je Mesa, om deze uiteindelijk met water en zeep te gaan vilten. Zodra alles Mesa’s en Huatana’s klaar zijn gaan we ze middels een ceremonie inwijden.

Algemene informatie:

- De workshop begint om 10.00 uur en eindigt rond 16.30 uur;

- De locatie is Praktijk NaarJeLevenspad/Glasblazerij Oldambt waar we bij mooi weer buiten kunnen
   vilten en bij slecht weer in de ruimte van de glasblazerij.

·  Er wordt gezorgd voor koffie/thee, sap en lekkernijen. Graag zelf een lunchpakketje meenemen;

·  Graag een oude handdoek meenemen voor het nat vilten;

·  De kosten voor deze workshop zijn 77 euro.

Opgeven en meer informatie kan via: ruby@naarjelevenspad.nl.

Leuk als je mee doet !

 


           
   

 

     

 

 

 

Top